Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, ο Αργύρης όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει, αλλά και να πάρει το πτυχίο του με βαθμό 9,39.

Μάλιστα πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν την Πέμπτη και διάβασε τον όρκο στην τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Η συγκλονιστική περίπτωση του Αργύρη Κουμτζή

Ο Αργύρης Κουμτζής μπορεί σήμερα να πήρε το πτυχίο του με άριστα από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ωστόσο πέρασε από 40 κύματα προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πετύχει τον στόχο του.

Μερικά χρόνια πίσω, το 2014, ο Αργύρης απορρίπτεται αρχικά από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός.

Ο τότε κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης.

Τελικά, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.

«Ο Αργύρης αποτελεί παράδειγμα», σχολίασε η κα Κογκίδου μιλώντας στο Thestival.gr και τόνισε πως όλα τα χρόνια του ως φοιτητής είχε λαμπρή πορεία.

Πλέον για τον Αργύρη Κουμτζή, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χάρτη προμηνύεται λαμπρός καθώς ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

«Είχα κάνει πολλές ορκωμοσίες ως Κοσμητορισσα στο παρελθόν,, σήμερα όμως συγκινήθηκα πολύ. Είναι η ορκωμοσία του Argiris Koumtzis,. Δόθηκε αγώνας για να γίνει δεκτός -με αίσιο τέλος. Ο Κοσμήτορας είπε για τη δύναμη της «θέλησης». Άνοιξε δρόμο ο Αργυρής. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν «στάθηκε τελικά εμπόδιο «». 9,39 ,πρώτος, διάβασε και τον όρκο στο τμήμα Φυσικής. Συγχαρητήρια», έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου