11 νεογέννητα πέθαναν από φωτιά σε μαιευτήριο στο Ιράκ

Τουλάχιστον 11 νεογέννητα πέθαναν λίγες ώρες ή ημέρες αφού ήρθαν στον κόσμο, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη μονάδα μαιευτικής νοσοκομείου στη Βαγδάτη ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Ιράκ η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική καλωδίωση.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς οι αρχές απέκλεισαν το νοσοκομείο Γιαρμούκ ενώ απαγορεύθηκε η πρόσβαση στην περιοχή και για τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Mada Presse 29 γυναίκες και επτά μωρά που κατάφεραν να διασωθούν έχουν διακομιστεί από την κλινική όπου ξέσπασε η φωτιά σε άλλο κοντινό νοσοκομείο.

Πάντως δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς αιτίες θανάτου των μωρών εάν δηλαδή ο θάνατός του οφείλεται σε αναθυμιάσεις, σε προβλήματα στη λειτουργία θερμοκοιτίδων ή εάν δεν πρόλαβαν να τα σώσουν από τις φλόγες.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση φωτιάς είναι συχνό φαινόμενο σε όλη τη χώρα εξαιτίας της κακής συντήρησης ενώ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς τα περισσότερα κτίρια δεν έχουν εξόδους κινδύνου.

Πηγή: Associated Press