Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.    Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της. Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μεξικού έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς στην πολιτεία του.   Νωρίτερα, αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι στην πρωτεύουσα της πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σφοδρή σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.