Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες από την επιχείρηση της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε και εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο.

Στο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο αποτυπώνεται η συγκλονιστική προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν την τραυματισμένη ορειβάτισσα. Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση διάσωσης της 35χχρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου.  Η 35χρονη τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Η ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη». Μαζί της ήταν και προσωπικό της πυροσβεστικής.

την πρώτη προσπάθεια που έγινε, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο και αποχώρησε από την περιοχή, καθώς έπεσε το σκοτάδι. Το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψε, με νυχτερινό εξοπλισμό και κατάφερε να παραλάβει τη γυναίκα.

Τελικά, η μεταφορά της 35χρονης επιτεύχθηκε στις 01:30 τα ξημερώματα, όταν τελικά το Super Puma την παρέλαβε από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και την μετέφερε στο νοσοκομείο της Λάρισας.