Δεκαοκτώ έργα του δωρίζει ένας από τους κορυφαίους εν ζωή Γερμανούς εικαστικούς, ο Γκέρχαρντ Ρίχτερ, ώστε από την πώλησή τους να βρουν μόνιμη στέγη άστεγοι που ζουν στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος.

Τα έσοδα από τα έργα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρεις σειρές των έξι αφηρημένων έγχρωμων πολλαπλών που δημιούργησε ο ζωγράφος το 2015 και τα οποία πωλούνται από γκαλερί στο Ντίσελντορφ, η οποία συνεργάζεται με περιοδικό που εκδίδεται για τη στήριξη των αστέγων. Και τις άλλες δύο σειρές των ίδιων έργων – έχουν κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση των πέντε – ο Γκέρχαρντ Ρίχτερ τις προσέφερε για ένα άλλο πιλοτικό πρόγραμμα της πόλης, στην Σχολή Καλών Τεχνών της οποία δίδασκε επί σειρά ετών.

Με τα χρήματα από την πώληση των έργων θα εξασφαλιστούν 48 διαμερίσματα στα οποία θα στεγαστούν 53 άτομα. Τα έσοδα από τη διάθεση των 18 έργων θα μπουν σε ένα ταμείο που θα επιτρέπει την ενοικίαση έως και 100 κατοικιών για άστεγους, σύμφωνα με το κράτος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το οποίο επίσης θα συνεισφέρει με 424.000 ευρώ χρηματοδότηση του έργου, ενώ έχει καταγεγραμμένους περί τους 25.000 αστέγους.

Αποτέλεσμα εικόνας για gerhard richter

Γκέρχαρντ Ρίχτερ: Δωρίζει έργα του για να βοηθήσει τους άστεγους

Αποτέλεσμα εικόνας για gerhard richter