Το μεγάλο όνειρο του Λεμπρόν Τζέιμς έγινε πραγματικότητα, αφού ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου «I Promise» στο Άκρον στο Οχάιο.

Το εν λόγω κτίσμα αποτελεί δημιούργημα και δωρεά του Λεμπρόν Τζέιμς στη γενέτειρά του, Άκρον, και σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει 240 παιδιά. Ο «Βασιλιάς» θέλει με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει όσα παιδιά έχουν μείνει πίσω στα μαθήματά τους ή έχουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και έχουν «ξεστρατίσει» όσον αφορά την εκπαίδευσή τους.

Ο Λεμπρόν αποδεικνύει έτσι τις κοινωνικές του ευαισθησίες, ενώ σκοπεύει να κάνει δώρο ένα ποδήλατο σε κάθε μαθητή του σχολείου που δημιούργησε ο ίδιος.

Όσα παιδιά φοιτούν στο σχολείο του και καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι την 4η τάξη (και τελευταία για το γυμνάσιο στις ΗΠΑ) έχοντας καλούς βαθμούς θα παίρνουν υποτροφία για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Όλα ανεξαιρέτως.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 1000 παιδιά στην περιοχή υποψήφια για μια υποτροφία, πράγμα που σημαίνει ότι αν πάρουν όλα, τότε το ίδρυμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς θα καταβάλει ένα ποσό 41 εκ. δολαρίων για να καλύψει αυτές τις υποτροφίες!

inner

Αλλά τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για τον ΛεΜπρόν. Αυτό που θέλει είναι να ανοίξουν νέοι ορίζοντες για τα παιδιά της γενέτειράς του. Και δεν κρύβει τη συγκίνησή του ενόψει των εγκαινίων του σχολείου που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.

«Η ανατριχίλα πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο είναι και πάλι αληθινή. Αύριο θα συμβεί ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα (αν όχι το πιο σημαντικό) στη ζωή μου, αφού θα εγκαινιάσουμε το σχολείο «Υπόσχεση».

Το λεπτό παιδάκι από το Άκρον που έχασε 83 μέρες σχολείου στην 4η τάξη είχε μεγάλα όνειρα. Μεγάλα όνειρα για τα να δώσει στα παιδιά του Άκρον όλα όσα χρειάζονται ώστε να βρουν το πάθος τους, να επιστρέψει στην κοινωνία και να αλλάξει τον κόσμο.

Αυτό το σχολείο είναι όλα αυτά. Όλοι οι άνθρωποι είναι αυτοί. Το Άκρον είναι αυτό. Το «Ίδρυμα ΛεΜπρόν Τζέιμς» πάντα έκανε σημαντικά πράγματα, αλλά το αυριανό είναι το σημαντικότερο όλων (μέχρι το επόμενό μας όνειρο).

Είμαι απίστευτα περήφανος και ενθουσιασμένος που θα δω τα παιδιά μου, το σπίτι μου αύριο. Ευχαριστώ όλους. Πάμε γερά», έγραψε στο twitter.

inner

inner

inner