Ορθοπεταλιές ελπίδας για φιλανθρωπικό σκοπό

Δύο Γερμανοί διένυσαν την απόσταση Ελλάδα-Γερμανία με ποδήλατο. Ένα ταξίδι ζωής για φιλανθρωπικό σκοπό. Συγκέντρωσαν σχεδόν 25.000 ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα σε τέσσερις οργανώσεις.

Η ιδέα τους ξεκίνησε από την ανάγκη αποκατάστασης του κτιρίου του τοπικού συλλόγου του χωριού τους που επλήγη από πλημμύρα.  Στην πορεία βρήκαν συνοδοιπόρους στο εγχείρημα τους  τις οργανώσεις «World Vision”, «Open Doors” και την ελληνική οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για κάθε χιλιόμετρο του ταξιδιού τους ζητούσαν από όποιον επιθυμεί να καταθέσει ό,τι μπορεί ως μία πράξη αλληλεγγύης. «Ξεπεράσαμε κατά πολύ τις αρχικές μας εκτιμήσεις  συγκεντρώνοντας υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που υπολογίζαμε. Καταφέραμε να φτάσουμε σχεδόν τα 25.000 ευρώ τα οποία και θα μοιραστούν ισόποσα στις τέσσερις οργανώσεις», δήλωσε χαρούμενος ο Τόρστεν Ρε μιλώντας στη Deutsche Welle. Ο Γερμανός εκπαιδευτικός διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, με τη σύζυγο του να έλκει τη μισή της καταγωγή από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, κάτι που τον παρακίνησε ιδιαίτερα: «Πολλοί παρακολούθησαν το μπλογκ μας, τη σελίδα μας στο facebook και θελήσαμε να αυξήσουμε την προσοχή στην κοινωνικής μας πρωτοβουλία. Αγαπούμε την Ελλάδα και είναι σημαντικό να φωτίσουμε μια άλλη πλευρά της, η οποία δεν εμφανίζεται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου συνήθως οι εικόνες δεν είναι τόσο θετικές».

Griechenland Hope for a smile Tour

Οι δυο ποδηλάτες  παραδίδουν επιταγή στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Κατά την άφιξη τους στο στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής τους από το λιμάνι έως τη Διεθνή Έκθεση, τους συνόδευσε ποδηλατική ομάδα με πολλά μικρά παιδιά, που δημιούργησαν μία πολύ όμορφη εικόνα στην πόλη. Εκεί τους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για τη δράση τους και παρέδωσαν την επιταγή των 6.372 ευρώ στην οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Μετέφεραν το μήνυμα της αλληλεγγύης σε άλλες πόλεις, σε όλο τον κόσμο. Είναι το μήνυμα: «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»  που είναι η παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει ο μικρός ιδρυτής μας Ανδρέας Γιαννόπουλος», επεσήμανε η  Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια της οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Τα χρήματα θα δοθούν στις δράσεις της οργάνωσης που ασχολείται εδώ και 22 χρόνια με τη βοήθεια σε παιδιά με προβλήματα υγείας, φτώχειας και παραμέλησης. Επόμενος στόχος: Η οικογένεια του Γιόχεν Χάρντ έχει υιοθετήσει ένα παιδί από τη Σομαλία και έτσι  οι δύο φίλοι προσανατολίζονται η επόμενη δράση τους να είναι προς τα εκεί. Ως τότε θα κουβαλούν στις καρδιές τους τα χαμόγελα ελπίδας που γνώρισαν στο ταξίδι τους.