Δεύτερο βραβείο για τη δασκάλα Τάνια Χριστοδουλίδου και τους μαθητές της του 3ου Δημοτικού Διονύσου οι οποίοι βραβεύτηκαν  στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο».  Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχουςτων Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι από τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν στη σημερινή εποχή, καθώς παρατηρείται σημαντική έξαρση τέτοιων περιστατικών στα σχολεία.

Η Τάνια Χριστοδουλίδου και οι μαθητές της βραβεύτηκαν για τις δράσεις τους για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) καταφέροντας να ξεχωρίσουν ανάμεσα από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές!

Ο σχολικός εκφοβισμός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στα σχολεία. Σήμερα όμως δυστυχώς παίρνει μεγάλες διαστάσεις λόγω κυρίως των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν.

Η κα Χριστοδουλίδου ασχολείται αρκετά χρόνια με την καταπολέμηση του bullying μιας και ούσα εκπαιδευτικός συναντά συχνά κρούσματα bullying στα οποία όπως λέει και η ίδια «δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια».

Έχει οργανώσει ομιλίες και εκδηλώσεις-ευαισθητοποίησης για τους μαθητές της αλλά και για τους γονείς με κεντρικούς καλεσμένους όπως ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος, ο οποίος υπήρξε κι αυτός θύμα bullying.

Έχει επίσης, καθιερώσει στο σχολείο της την προσφορά κάθε χρόνο ενός αναπηρικού αμαξιδίου με τη συλλογή πλαστικών καπακιών για κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη.

Έχει τρέξει στον παιδικό Μαραθώνιο με τους μαθητές της με το μήνυμα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ- ΝΟ BULLYING. Έχει τέλος κάνει σειρά από ενημερωτικά βίντεο για το bullying με κορυφαίο το τελευταίο της που έγινε viral με πρωταγωνιστές τους μαθητές της αλλά και επωνύμους.

Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σχετική εικόνα

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Η Χριστοδουλίδου Τάνια είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Έχει  βραβευτεί για τις δράσεις της πάνω στον σχολικό εκφοβισμό και την μετάδοση του μηνύματος καταπολέμησής του. Είναι μέλος της ομάδας CSI Institute που μέσω ομιλιών, ενημερώνει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για το bullying και το cyber bullying ειδικότερα.

Σχετική εικόνα