Τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου χώρου του καταστήματος διανομής ρουχισμού του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ιμάτιο», τέλεσε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το κατάστημα μεταφέρθηκε και λειτουργεί πλέον στο νέο χώρο, στην οδό Βορείου Ηπείρου 128 στα Σεπόλια, κοντά στο σταθμό του μετρό «Αττική».

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης δομής για την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας. Τόνισε τη σημασία που έχει ο τρόπος που λειτουργεί η δομή, με υπευθυνότητα και σεβασμό στους εξυπηρετουμένους.

imatio 1

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτζας, η Αντιδήμαρχος Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Γ.Φ.Τ. κα Εύα Κοντοσταθάκου, ο αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. , ιερείς από ενορίες της Αρχιεπισκοπής, το προσωπικό του Γ.Φ.Τ., συνεργάτες και εθελοντές του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών.

Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του στο παλαιό κατάστημα, το Ιμάτιο εξυπηρέτησε περίπου 9.000 συνανθρώπους μας, παρέχοντας ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα κλπ.

imatio 1

Για την εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει την πρώτη φορά να προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου (Π. Μπενιζέλου 4 Αθήνα, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, τηλ. 2130174100) από τις 9 έως τη 1 το μεσημέρι, με τα δικαιολογητικά για την έκδοση κάρτας δικαιούχου, ώστε στη συνέχεια να πηγαίνουν στο κατάστημα.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα (σε καλή κατάσταση) μπορούν να συνεννοούνται με τον υπεύθυνο στο τηλ. 2105240070.

imatio 1