Ένα συγκλονιστικό βίντεο ετοίμασαν οι νέοι από το Μάτι Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την τραγωδία με τους 100 νεκρούς, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το βίντεο έχει διάρκεια επτά λεπτών και σε αυτό οι νέοι θέτουν μία σειρά ερωτημάτων για την τραγωδία.

Ως απάντηση παραθέτουν μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από τη φωτιά, που τραυματίστηκαν και που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Δεν άκουσα πυροσβεστική και αστυνομία. Καμία καμπάνα δεν χτύπησε για να ενημερώσει κανένα. Μέχρι να φτάσω εδώ η μητέρα μου είχε καεί» λέει ο γιος ενός θύματος.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα κομμάτι από την έκθεση του εμπειρογνώμονα στην οποία επισημαίνεται ότι η εκκένωση θα μπορούσε να γίνει μέσα σε 15-20 λεπτά με απλό βάδισμα αν είχε δοθεί έγκαιρα εντολή.

Ακολουθεί άλλη μαρτυρία που αναφέρει ότι «η φωτιά με εγκλώβισε 1,5 ώρα στο σπίτι. Καλούσα πυροσβεστική και αστυνομία. Ευτυχώς δεν μου απάντησαν γιατί θα με έιχαν στείλει όπως τους άλλους 100».

Τις μαρτυρίες κλείνει η Αθηνά Μουτάφη, η μητέρα μητέρα του Βίκτωρα ο οποίος απεβίωσε στη θάλασσα.

«Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα ήμασταν τόσο αβοήθητοι. Δεν ήρθαν βάρκες, δεν ήρθαν ελικόπτερα, ήμασταν μόνοι μας. Στα δύο μεγάλα κύματα είδα το γιο μου να πλέει μπρούμυτα. Μου έλεγε η κόρη μου «θα πεθάνουμε ; Όχι της έλεγα» αλλά έλεγα ψέματα γιατί πίστευα ότι θα πεθάνουμε».

«Για όσους έφυγαν και για όσους είναι ακόμα εδώ δεν ξεχνώ. Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά. Εμείς επειδή ήμασταν μόνοι» κλείνει το βίντεο.