Με μια μεγαλοπρεπή τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics.

Η τελετή  έγινε παρουσία πολλών παραγόντων της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας της χώρας, μελών της ΕΟΕ και της ΔΟΕ, του προέδρου και των μελών της οργανωτικής επιτροπής «Αμπού Ντάμπι 2019» και πολλών άλλων επισήμων.

Η Αφή της Φλόγας σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-22 Μαρτίου στο Αμπού Ντάμπι, αφού γιορτάζει την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συμμετοχή και τη δύναμη της θέλησης των αθλητών των Special Olympics.

Εurokinissi

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας και το σχετικό δρώμενο με τις ιέρειες, ακολούθησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας και κεντρικούς δρόμους, για να παραδοθεί στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

AΠΕ-ΜΠΕ

Τα Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν με 91μελή αποστολή στο Αμπού Ντάμπι και θα αγωνιστούν στο στίβο, στην κολύμβηση, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην άρση βαρών, στη ρυθμική γυμναστική, στο bowling, στην ποδηλασία, στο καγιάκ, στην ιστιοπλοΐα, στην αντιπτέριση, στην καλαθοσφαίριση, στο bocce, στην ιππασία και στο ποδόσφαιρο.

Εurokinissi

AΠΕ-ΜΠΕ

AΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI