Μία φοιτήτρια δημιούρησε μάσκα με διαφανές «παράθυρο» στο κέντρο, ώστε να είναι ορατό το στόμα – και, άρα, τα λεγόμενα – αυτού που τη φοράει, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

Αυτή ήταν και η μεγάλη πρόκληση για μία 21χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι που αξιοποίησε την κατ’οίκον απομόνωση για να δημιουργήσει μάσκες ειδικές για κωφούς και βαρήκοους.

«Είμαστε όλοι σε κατάσταση πανικού αυτή τη στιγμή, ωστόσο σε κάποιους ανθρώπους δεν δίνεται η δέουσα προσοχή. Οπότε ένιωσα πως ήταν σημαντικό, στη συγκεκριμένη συγκυρία, οι άνθρωποι να μπορούν να επικοινωνήσουν» εξηγεί η Άσλεϊ Λόρενς, η οποία δημιούρησε μάσκα με ένα διαφανές «παράθυρο» στο κέντρο της ώστε να είναι ορατό το στόμα – και, άρα, τα λεγόμενα – αυτού που τη φοράει.

«Οι άνθρωποι με ακουστικά προβλήματα που φορούν συσκευές ακοής, βασίζονται πάρα πολύ στις εκφράσεις του προσώπου. Κι αν αυτές δεν μπορούν να φανούν επειδή κάποιος φοράει μάσκα, τα μισά από όσα λέει, χάνονται» λέει η Λόρενς, τελειόφοιτη με αντικείμενο την εκπαίδευση κωφών και βαρήκοων.   Με τη βοήθεια της, έμπειρης στην κοπτοραπτική, μαμάς της, η 21χρονη ρίχτηκε στη δουλειά για να κάνει πράξη την ιδέα της.

Τις τελευταίες ημέρες έχει δεκάδες παραγγελίες από τουλάχιστον έξι πολιτείες. Ό,τι κάνει, το κάνει αμισθί καθώς θεωρεί πως αυτή είναι η πιο πρόσφορη συγκυρία για να αποδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.   «Αν είσαι καλά, αν είσαι στο σπίτι σου και δεν δουλεύεις, τότε κάνε κάτι για έναν συνάνθρωπό σου. Θα σε κάνει να νιώσεις καλά και θα έχεις βοηθήσει κάπως το σύνολο» καταλήγει η ίδια.