Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι, σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών 2019 που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης 02-15 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης μιλώντας για τη γενέτειρά του σημείωσε πως η Κρήτη εκτός από τον φυσικό της πλούτο και την πολύτιμη ιστορία της, αναδεικνύει και τον αθλητικό τουρισμό, η ανάπτυξη του οποίου τα τελευταία χρόνια είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Ακόμη, αναφέρθηκε στην συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια του κυρίου Βασιλειάδη Γεωργίου και της ΓΓΑ σε κάθε αθλητική διοργάνωση που έχει αναλάβει η ΕΟΑΚ.

Ο Υφυπουργός κύριος Βασιλειάδης πεπεισμένος για την επιτυχή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στην στήριξή του στο έργο της ΕΟΑΚ, καθώς είπε: « αν υπάρχει καλή διάθεση βρίσκονται λύσεις. Γι’ αυτό στόχος είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας και με την αρωγή της ΕΟΑΚ στο κράτος ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην θεωρείται αποκομμένος».

Λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος. Αρναουτάκης Σταύρος, δεν παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου.  Στο μήνυμα που έστειλε αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίδεται μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,  να αναδειχθεί περισσότερο η Κρήτη ως αθλητικός προορισμός, ενώ καλωσόρισε στο νησί αθλητές, παράγοντες και συντάκτες καθώς ελπίζει να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τον Μινωικό Πολιτισμό, αλλά και με τον Θεοτοκόπουλο, τον Κορνάρο, τον Καζαντζάκη. Δήλωσε δε την αμέριστη στήριξη του στους αγώνες.

Τον λόγο πήρε ο κύριος Βαρδαβάς Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού μέσω σύνδεσης sSkype. Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος για την ανάληψη μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Αναφέρθηκε δε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας, ενώ ευχαρίστησε για την εξαιρετική έως τώρα συνεργασία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής ποδοσφαίρου κύριος Δημητρίου Γιάννης, μίλησε για την ευθύνη που φέρει, για την πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε φορά για να είναι η ελληνική ομάδα μας στην κορυφή, ενώ σημείωσε ότι ο αθλητισμός θα πρέπει να αγκαλιάζει τους πάντες.