Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλοί εθελοντές να στηρίξουν τους Φοιτητές με Αναπηρία

Aναλυτικά η ανακοίνωση 

Για να μην επιβαρυνθεί το πρόγραμμά σου, εσύ ορίζεις πόσες ώρες την εβδομάδα επιθυμείς να διαθέσεις και με ποιον τρόπο προτιμάς να υποστηρίξεις τους συμφοιτητές σου. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις να μοιραστείς τις σημειώσεις σου με έναν συμφοιτητή σου σε κάποια από τα μαθήματα που παρακολουθείς ή να πληκτρολογήσεις σημειώσεις από το σπίτι σου την ώρα που σε βολεύει.

Στόχος της Υπηρεσίας Εθελοντισμού της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του ΕΚΠΑ είναι ο συντονισμός της συστηματικής, διακριτικής και ασφαλούς εξυπηρέτησης των Φοιτητών με Αναπηρία (ΦμεΑ) σε θέματα που αφορούν τις σπουδές τους από εκπαιδευμένους εθελοντές συμφοιτητές τους.

Η Υπηρεσία Εθελοντισμού της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά και αυτό το εξάμηνο φοιτητές που επιθυμούν να υποστηρίξουν εθελοντικά τους συμφοιτητές τους με Αναπηρία στις σπουδές τους.

Αυξημένες ανάγκες συστηματικής υποστήριξης υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα τμήματα και έτη:

Τμήμα Έτος
Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας 1ο και 2ο έτος
Βιολογίας 1ο έτος
Θεατρικών Σπουδών 1ο και 4ο έτος
Ιατρικής 1ο έτος
Ιστορίας και Αρχαιολογίας 1ο και 2ο έτος
Κοινωνική Θεολογία 1ο έτος
Μαθηματικών Όλα τα έτη
Νομικής 2ο έτος
Νοσηλευτικής 1ο έτος
Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Όλα τα έτη
Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 1ο έτος
Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης 1ο και 4ο έτος
Πρόγραμμα Ψυχολογίας 1ο και 2ο έτος
Φαρμακευτικής 1ο έτος
Φιλολογίας 3ο και 4ο έτος
ΦΠΨ 1ο και 2ο έτος
Φυσικής 2ο και 4ο έτος
Χημείας 2ο έτος

Εάν ωστόσο έχεις τη διάθεση να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου για την περίπτωση που γίνουν αιτήματα από Φοιτητές με Αναπηρία και στο δικό σου έτος ή να υποστηρίξεις άτομα που φοιτούν σε διαφορετική σχολή από τη δική σου, μη διστάσεις να το κάνεις.

19/02/2019 από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και 21/02/02019 από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 θα πραγματοποιηθούν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους εθελοντές στο κτήριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Αν θέλεις να μάθεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, να θέσεις τα ερωτήματά σου και ίσως να ενταχθείς στο πρόγραμμα του εθελοντισμού του τρέχοντος εξαμήνου, δήλωσε συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση της επιλογής σου στον σύνδεσμο Doodle,σημειώνοντας στο προβλεπόμενο πεδίο το Όνομά σου, το Eπώνυμο σου, το Τμήμα Φοίτησής σου και ένα τηλέφωνο/mail για να επιβεβαιώσει η Υπηρεσία Εθελοντισμού την κράτησή σου και να σε ενημερώσει για την αίθουσα διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες: access@uoa.gr / Τηλ. 210 727 5130

 

ekpa