Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, μαθητές και καθηγητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης περπάτησαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων μπαίνοντας στη θέση ενός ατόμου με αναπηρίες.

Οι μαθητές, είτε καθήμενοι σε αναπηρικά αμαξίδια, είτε έχοντας δεμένα τα μάτια και κρατώντας λευκό μπαστούνι περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης με τη βοήθεια του κου Μανόλη Σπανουδάκη, εκπροσώπου της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της σχολής: «η παιδαγωγική αυτή δράση, συνάδει απόλυτα, με το παιδαγωγικό πνεύμα του σχολείου μας, καθώς, ακολουθεί την επιστημολογική αντίληψη για την ολιστική προσέγγιση της γνώσης και το πλαίσιο της εποικοδομητικής διάστασης και της κοινωνικοπολιτισμικής αλληλεπίδρασης στη διαδικασία της μάθησης.

Βασικός στόχος μας, είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και ουσιαστικής επικοινωνίας και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες των ανθρώπων με αναπηρίες, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση και να καλλιεργηθεί ο σεβασμός.