Για άλλη μια φορά ο μεγάλος ηθοποιός και παντοτινός φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή DANIEL DAY-LEWIS έρχεται στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Universal στην οποία πρωταγωνιστεί:

ΑΟΡΑΤΗ ΚΛΩΣΤΗ (PHANTOM THREAD)
(Σενάριο/Σκηνοθεσία: Paul Thomas Anderson, Διανομή: United International Pictures (UIP))

Η τόσο ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Daniel Day-Lewis και τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής ξεκίνησε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου και συμφοιτητή του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Daniel ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παραστεί στη πρεμιέρα της ταινίας “My left foot”.

Στην ταινία εκείνη έπαιζε τον Christie Brown, έναν άνθρωπο με σοβαρή κινητική αναπηρία, και για να παίξει το ρόλο πέρασε τρεις μήνες σε ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία στην Ιρλανδία. Πάντα διηγείται πως ένας μικρός του είπε:

“Δεν τα πας άσχημα, αλλά δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά ακόμα”. Έτσι, μετά από αυτή τη προσωπική επαφή με παιδιά με αναπηρία, η επιθυμία του ήταν τα έσοδα από την προβολή της ταινίας στην Αθήνα, να διατεθούν όλα για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Την επομένη της πρεμιέρας ο Daniel επισκέφτηκε τα παιδιά της Εταιρείας, όπως κάνει σε κάθε του επίσκεψη. Πριν φύγει, τα παιδιά του χάρισαν ένα γούρι/φυλακτό που το είχε στη τσέπη του, μια εβδομάδα αργότερα, τη βραδιά των Όσκαρ. Την επομένη το πρωί, μας τηλεφώνησε: “Πες στα παιδιά πως κερδίσαμε!”

Έκτοτε, ο Daniel Day-Lewis δεν έχει λείψει από καμία πρεμιέρα ταινίας του στην Ελλάδα. Αναφέρουμε: “In the name of the father” (1993), “The Crucible” (1996), “Gangs of New York” (2003), “The Ballad of Jack and Rose” (2005), “‘There will be blood” (2008) (κερδίζοντας το δεύτερο του Όσκαρ) και “Lincoln” (2013) (κερδίζοντας το τρίτο Όσκαρ της καριέρας του).

Τώρα, ο μεγάλος φίλος των παιδιών της Πόρτας Ανοιχτής έρχεται ξανά για να παραστεί στην πρεμιέρα της καινούργιας του ταινίας “ΑΟΡΑΤΗ ΚΛΩΣΤΗ (PΗΑΝΤΟΜ ΤHREAD)”, ανήμερα της διανομής της στις ελληνικές αίθουσες.

H Πρεμιέρα θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7:30 μ.μ., στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Σίγουρα θα απολαύσουμε άλλη μια μαγευτική ερμηνεία από τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενεάς του και θα μας δοθεί η ευκαιρία να τον δούμε και να τον ακούσουμε από κοντά, όταν θα ανεβεί στη σκηνή μετά την προβολή.

Η εκδήλωση είναι καθ’ ολοκλήρου προσφορά της εταιρείας διανομής UIP και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή».

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας