Από τον Ιανουάριο στο Κογκρέσο υπάρχει ένας αριθμός ρεκόρ γυναικών (131), αλλά και πολλοί βουλευτές που προέρχονται από μειονότητες.

Την Τρίτη, η αντίθεση ήταν έντονη στο Κογκρέσο με πολλές βουλευτές των Δημοκρατικών να είναι ντυμένες στα λευκά και να στέκονται δίπλα στους άνδρες συναδέλφους τους που ήταν ντυμένοι με σκουρόχρωμα κοστούμια στη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους.

Οι περισσότερες των γυναικών επέλεξαν να φορέσουν λευκά, συμπεριλαμβανομένης και της γερουσιαστή της  Νέας Υόρκης  Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ , που φορούσε ένα πάλλευκο σακάκι, για να τιμήσουν τα εκατό χρόνια από το κίνημα των σουφραζετών, που έδωσαν μάχη για το δικαίωμα των γυναικών στη ψήφο.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μάλιστα, Νάνσι Πελόζι, καθόταν πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο φορώντας το λευκό κουστούμι της. Στη διάρκεια της ομιλίας του κουνούσε το κεφάλι της ή κοιτούσε με αποδοκιμασία τον Τραμπ όταν επέκρινε τους Δημοκρατικούς ή όταν περιέγραφε πώς οι παράτυποι μετανάστες επιτίθενται στις ΗΠΑ.