Τα παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 15 ετών που ζουν στη Μόρια εμβολιάζονται κατά του πνευμονιόκοκκου, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας (MMR & PCV).

 Υπάρχουν περίπου 4.500 παιδιά που ζουν στη Μόρια σε ακατάλληλες συνθήκες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις βροχές και το κρύο, κάνουν αυτά τα παιδιά εξαιρετικά ευάλωτα σε ασθένειες. Ο εμβολιασμός είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Το Υπουργείο Υγείας την ίδια στιγμή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά που φθάνουν στα νησιά εμβολιάζονται. Ο εμβολιασμός είναι μια αναγκαιότητα, όχι πολυτέλεια» λέει ο  Βασίλης Στραβαρίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στην οργάνωση αυτού του εμβολιασμού βοήθησαν η οργάνωση Movement Οn The Ground, οι Refugees 4 Refugees που ανέλαβαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οικογενειών σχετικά με την εκστρατεία, καθώς και οι Red Nose-Clown Doctors που προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Από τον Μάιο του 2016 στην ενδοχώρα και τα νησιά, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν  εμβολιάσει παραπάνω από 15.000 παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 15 ετών, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν περισσότεροι από 6.000 εμβολιασμοί στη Λέσβο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει να παρέχει τακτικούς εμβολιασμούς σε όλα τα παιδιά προσφύγων και αιτούντων άσυλο σε όλη την Ελλάδα.