Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη παρέδωσε το Σάββατο στην Αθήνα εκπροσωπώντας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είχαν μαζευτεί από τον κυπριακό λαό.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής όπου έγινε η παράδοση του υλικού  από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο στον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Χρίστο Καπάταη. Ακολούθησε ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης και διανομής της βοήθειας και ξενάγηση στον χώρο αποθήκευσης και διανομής του Συντονιστικού Κέντρου Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Γιαννάκη μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου Αναστασίαδη για τη διαρκή στήριξη προς τους πυρόπληκτους κάτοικους της Αττικής. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 10  εκ. ευρώ.

Επίσης, δημιούργησε  ειδικό λογαριασμό για την επιπρόσθετη οικονομική στήριξη εθελοντικά από τους πολίτες και τον συντονισμό όποιας άλλης ανάγκης προκύψει σε υλικά σε συνεννόηση πάντα με τις Ελληνικές Αρχές.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού απεύθυνε για άλλη μία φορά ευχαριστίες και συνεχάρη όλους τους πολίτες, οργανωμένα σύνολα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικά τμήματα για την άψογη συνεργασία και συμβολή τους στην μεγάλη αυτή ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τη στήριξη των αδελφών μας στην Αττική ανάφερε στην δήλωσή του.