Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια σε τέσσερις πόλεις, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο

Αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν σε τέσσερις πόλεις που υφίστανται πολιορκία στη Συρία σήμερα, παραδίδοντας τρόφιμα και φάρμακα σε 60.000 ανθρώπους για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, ανακοίνωσαν σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Μπαίνουμε στη Μαντάγια, τη Ζαμπάντανι, τη Φούα και την Κεφράγια για να παραδώσουμε τρόφιμα, και ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό που το έχουν μεγάλη ανάγκη», ανέφερε η ΔΕΕΣ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Χωριστές αυτοκινητοπομπές μετέφεραν τρόφιμα, αλεύρι, ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό σε περίπου 40.000 ανθρώπους στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπάντανι, δύο πόλεις που πολιορκούνται από κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, καθώς και σε 20.000 ανθρώπους στις κοινότητες Φούα και Κεφράγια στην Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Ο Κέβιν Κένεντι, συντονιστής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις που συνδέονται με τη συριακή κρίση, δήλωσε νωρίτερα πως τον περασμένο μήνα δεν κατάφερε να κάνει παραδόσεις ούτε μία αυτοκινητοπομπή από τις 20, για τις οποίες είχαν υποβληθεί σχετικά αιτήματα.