*της Δήμητρας Κοντοβά

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας πολύ αξιόλογος πολιτικός με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γνωρίζω και εκτιμώ το έργο του ως Δήμαρχο Καρπενησίου και Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος από πρώτο χέρι καθώς κατάγομαι από την Λαμία, αλλά και από σχόλια των συμπολιτών μου.

Αποφάσισα να απαντήσω θετικά στο κάλεσμά του και να ενταχθώ στην ομάδα του. Πρόκειται για μια δυνατή ομάδα ανθρώπων με φρέσκες ιδέες και όρεξη στην οποία έχω πίστη πως θα μετατρέψουμε την Αθήνα σε μια πόλη όμορφη και λειτουργική. Θέλω η Αθήνα να γίνει μια πόλη πιο ανθρώπινη και ασφαλής, προσβάσιμη σε όλους, με σωστές υποδομές και συγκοινωνίες. Μια πόλη καθαρή και πράσινη. Μια πόλη στην οποία γονείς με καροτσάκι, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, θα κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι και θα απολαμβάνουν τις ομορφιές της.

Ζω και δραστηριοποιούμαι στο κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζοντας καθημερινά προβλήματα και προκλήσεις ούσα χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου.

Αρκετές φορές έχω βρεθεί αντιμέτωπη με κακοφτιαγμένες ράμπες, κατειλημμένες από αυτοκίνητα, στενά πεζοδρόμια, ξηλωμένα πλακάκια και λακκούβες.

Οι ανύπαρκτες υποδομές για ΑμεΑ έχουν προκαλέσει κοινωνικό, πολιτισμικό και αθλητικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας οι δημόσιες υπηρεσίες, τα θέατρα, οι γυμναστικοί σύλλογοι, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι ως επί το πλείστον μέρη μη προσβάσιμα.

Η περιθωριοποίηση και η ανισότητα αυξάνονται καθημερινά.

Οι ανάπηροι πολίτες δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι.

Δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς!

Η αξιολόγηση νέων έργων και υπαρχόντων υποδομών πρέπει να διενεργείται από τους ίδιους τους χρήστες του έργου (μόνιμοι κάτοικοι ΑμεΑ κτλ) για να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα και η χρησιμότητα του. Το δημόσιο χρήμα δεν πρέπει να σπαταλάται σε ράμπες με επικίνδυνα απότομη κλίση, οδηγούς όδευσης τυφλών που διακόπτονται από καπάκια ύδρευσης ή καταλήγουν σε δέντρα και πεζοδρόμια με κακοτεχνίες αλλά να επενδυθεί στην εξασφάλιση της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας των πολιτών.

Ζητώ τη στήριξή, την εμπιστοσύνη και την βοήθεια σας ούτως ώστε να προσφέρω στην κοινωνία και στην Αθήνα που ζω και αγαπώ.

*Η Δήμητρα Κοντοβά γεννήθηκε στη Λαμία το 1991. Σε νεαρή ηλικία ύστερα από τροχαίο ατύχημα απέκτησε κινητική αναπηρία. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Αθήνα στο τμήμα “Μάρκετινγκ και Επικοινωνία” του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει σπουδάζοντας στην ΑΚΤΟ στο τμήμα “Σχέδιο μόδας και Styling”. Ασχολείται με τον σύγχρονο χορό παρακολουθώντας μαθήματα και συνδημιουργώντας χορογραφίες. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος πωλήσεων. Είναι βοηθός εισηγητή σε σεμινάρια χορού, για άτομα με αναπηρία και χωρίς, σε συνεργασία με το KYMA Project. Είναι μέλος της ομάδας “Ίπτάμενες Χήνες”, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι από την Ελλάδα, το Βέλγιο και τον Καναδά με στόχο μέσα από τις δράσεις τους να εμπνέουν τους συνανθρώπους τους να ξεπερνούν τα όριά τους.  Παράλληλα συμμετέχει εθελοντικά ως ομιλήτρια στα “Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία” του Σ.Κ.Ε.Π.