Ο εικονιζόμενος ελέφαντας είναι 70 ετών και έχει χάσει δεκάδες κιλά, καθώς αναγκάζεται να δουλεύει για την παρέλαση της Σρι Λάνκα.

Η Τικίρι είναι μία από τους 60 ελέφαντες που συμμετέχουν καταναγκαστικά στο φεστιβάλ Perahera της Σρι Λανκα. Σε αυτό, η Τικίρι αναγκάζεται να δουλεύει δέκα συνεχόμενα βράδια φορώντας κουστούμι, μάσκα και λαμπερά φωτάκια.

Το Save Elephant Foundation, φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά στη διάσωση και τη φροντίδα των αιχμάλωτων ελεφάντων της Ασίας, μοιράστηκε τις τραγικές φωτογραφίες τη Δευτέρα για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελέφαντα.

«Περπατάει πολλά χιλιόμετρα κάθε βράδυ, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ευλογημένοι κατά τη διάρκεια της τελετής. Κανείς δεν βλέπει το οστεώδες σώμα της ή την εξασθενημένη κατάστασή της, εξαιτίας της φορεσιάς της.», αναφέρει η ιδρύτρια του ιδρύματος Λεκ Τσάιλερτ. «Κανείς δεν βλέπει τα δάκρυα στα μάτια της, τραυματισμένα από τα λαμπερά φώτα που κοσμούν τη μάσκα της, κανείς δεν βλέπει τη δυσκολία της να περπατήσει, καθώς τα πόδια της δεν αντέχουν άλλο», συμπληρώνει.