Δεκάδες παιδιά, που εισήλθαν ασυνόδευτα στις ΗΠΑ αγνούνται στο Τέξας με την αστυνομία να δηλώνει άγνοια για την τύχη τους.

Τα παιδιά, που φτάνουν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ από το Μεξικό και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να οδηγηθούν με ασφάλεια και γρήγορα σε αρμόδιες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Όμως εκατοντάδες δεκάδες παιδιά, φαίνεται οτι χάνονται μετά την είσοδό τους στις ΗΠΑ, γεγονός που έχει εξελχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ένας ντετέκτιβ στο Χιούστον ειδοποίησε το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) όταν ανακάλυψε ότι δεκάδες από αυτά τα παιδιά, εξαφανίζοντας με τον ίδιος τρόπο και κάτω από τις ίδιες συνθήκες, κατά τη φιλοξενεία τους σε ανάδοχες οικογένειες.

Το HHS είναι η ομοσπονδιακή υπηρεσία που επιβλέπει την επιμέλεια και την φιλοξενεία των ασυνόδευτων παιδιών, αφού περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Τον Αύγουστο, το γραφείο προσφύγων του HHS πραγματοποίησε επείγουσα έρευνα και επανεξέτασε όλες τις υποθέσεις παιδιών που εισήχθησαν στις ΗΠΑ και φιλοξενήθηκαν σε δομές στην περιοχή του Χιούστον.

Η υπηρεσία διαπίστωσε, ότι από τα τέλη του περασμένου έτους, 57 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες είχαν αναφερθεί αγνοούμενα στο Χιούστον, σύμφωνα με αξιωματούχο του HHS και δύο επιπλέον πηγών.

Στην καταμέτρηση εντοπίστηκαν εννέα παιδιά που έφυγαν από καταφύγια HHS στην περιοχή του Χιούστον ενώ μέχρι τις 26 Αυγούστου, άλλα 46 από αυτά τα παιδιά εντοπίστηκαν σε ασφαλή τοποθεσία με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν στοιχεία για σεξουαλική εκμετάλευση ή παιδική εργασία.

Κάποια από τα αγνοούμενα παιδιά που εντοπίστηκαν είναι 18 ετών και άνω ενώ κάποια, φέρονται να έφυγαν από σπίτια συγγενών που είχαν αναλάβει την κηδεμονία τους.

Αντίθετα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για παιδιά που ζουσαν σε κρατικές δομές ή σε ανάδοχες οικογένειες.

Η κομητεία Χάρις του Τέξας, όπου βρίσκεται το Χιούστον, είναι ο βασικός προορισμός ασυνόδευτων παιδιών, καθώς πάνω από 6.300 ζουν στην ευρήτερη περιοχή από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Περισσότεροι από 200.000 ανήλικοι, που δεν κατάγονται από το Μεξικό, έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένα συνοριογραμμή από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρεία τον Ιανουάριο του 2021.