Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που δεν σέβονται τις γυναίκες και το περιβάλλον, δεν έχουν μέλλον στην τουριστική βιομηχανία, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, που έγινε στη Σεβίλλη.

Τις εμπειρίες του από τα αμέτρητα ταξίδια που έχει κάνει, μοιράστηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, με τους συνέδρους, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. «Έχω κόρες και ξέρω ότι τα ταξίδια για τις γυναίκες εμπεριέχουν κάποιους κινδύνους για την ασφάλειά τους, που σχετίζονται με τη νοοτροπία και τη στάση των αντρών σε αυτά τα μέρη. Αν εργάζεστε σε έναν τουριστικό προορισμό σε μία πόλη ή στη φύση, όπου οι γυναίκες αισθάνονται άβολα όταν ταξιδεύουν, αυτό θα συμβάλει στο να χάσετε τουρίστες, γιατί δεν θέλουν να ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ομπάμα τόνισε επίσης την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος για να προσελκύσει ένας προορισμός τους νέους σε ηλικία ταξιδιώτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα θέματα και δεν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε μέρη όπου δεν υπάρχει σεβασμός προς το περιβάλλον.

Ο πρώην πρόεδρος θυμήθηκε τα δικά του ταξίδια στο εξωτερικό, τα οποία ξεκίνησε από την ηλικία των 20 ετών στην Κένυα και την Ευρώπη, δήλωσε πως του λείπουν οι ανέσεις του προεδρικού αεροσκάφους των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι του αρέσει να δελεάζει με ωραία ταξίδια τις ενήλικες πλέον κόρες του, γιατί έτσι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί του.