Με διασημότητες να λαμβάνουν μέρος στην πρωτοβουλία «World’s Big Sleep Out» σε Λονδίνο, Εδιμβούργο και Κάρντιφ, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής έκαναν λόγο για 50.000 συμμετέχοντες ανά τον κόσμο, με παράλληλες εκδηλώσεις να διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Μπρισμπέιν και το Δουβλίνο.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, οι διοργανωτές ελπίζουν να συγκεντρώσουν περί τα 50 εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν υπέρ των αναγκών των αστέγων.

Η Νταμ Λουίζ Κέισι, πρώην επικεφαλής της κυβερνητικής μονάδας για τους άστεγους και μέλος της πρωτοβουλίας «Big Sleep Out» δήλωσε ότι η διοργάνωση έχει συμβολικό χαρακτήρα. «Κάνει υπερβολικό κρύο και βρέχει πολύ αυτή τη στιγμή αλλά το κάνουμε γιατί βασικά στον κόσμο υπάρχει το πρόβλημα των αστέγων, των εκτοπισμένων και των μεταναστών» είπε.   Όπως είπε η ίδια «όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ απόψε μπαίνουν στη θέση των αστέγων και των ανθρώπων που είναι πρόσφυγες ή μετανάστες και η εμπειρία που βιώνουμε εμείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αυτοί οι άνθρωποι τη βιώνουν όλο το χρόνο» και πρόσθεσε πως «είναι προνόμιο να βρισκόμαστε εδώ – παρά τη βροχή και το κρύο».

Δημιουργός της φιλανθρωπικής καμπάνιας «World’s Big Sleep Out» είναι ο Τζος Λιτλτζον, συνιδρυτής του φιλανθρωπικού κέντρου της Σκοτίας «Social Bite» που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει διασημότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.   Όπως ανέφερε ο ίδιος, θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες να «θεσπίσουν πολιτική συμπόνιας βρίσκοντας λύσεις για την έλλειψη στέγης σε τοπικό επίπεδο και την παγκόσμια κρίση των προσφύγων που μας επηρεάζει όλους».