Οι υγειονομικές αρχές της ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ θανάτων –26 μέσα σε μία ημέρα, την Κυριακή– μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην επαρχία Βόρειο Κίβου καταγράφηκαν την 28η Απριλίου «26 νέοι θάνατοι επιβεβαιωμένων κρουσμάτων», εξήγησε το υπουργείο Υγείας της χώρας σε δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση, που φέρει ημερομηνία 29η Απριλίου.

Από την έναρξη της δέκατης επιδημίας του ιού Έμπολα στη χώρα «συνολικά, έχουν υπάρξει 957 θάνατοι (891 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 66 πιθανά), ενώ 411 πρόσωπα ιάθηκαν», διευκρίνισε το υπουργείο. Άλλοι περίπου 500 άνθρωποι συγκαταλέγονται στο άθροισμα των πιθανών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στους ανθρώπους που απεβίωσαν συγκαταλέγονται τουλάχιστον 33 μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού που μολύνθηκαν ενώ φρόντιζαν ασθενείς.

Η δέκατη επιδημία του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό κηρύχθηκε την 1η Αυγούστου στην επαρχία του Βόρειου Κίβου (βορειοανατολικά) και στα όρια της γειτονικής επαρχίας Ιτούρι.