Η 25η Νοεμβρίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  

Δεν πρόκειται για μια γιορτή, ούτε για κάποια επέτειο. Είναι η αφορμή για όλες τις γυναίκες να στείλουν το δικό τους μήνυμα υπέρ της ισότητας και κατά των διακρίσεων την στιγμή που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μία στις δέκα γυναίκες ηλικίας από 15 ετών και άνω έχει υποστεί κάποια μορφή βίας, ενώ μία στις δέκα δηλώνει ότι βίωσε σεξουαλική βία από ενήλικα πριν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της. Μέσα σε ένα χρόνο 16,7 εκατομμύρια γυναίκες υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση σε χώρες της ΕΕ.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, ένα νοσοκομείο στο Μιλάνο αποφάσισε να στείλει ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών με έναν ξεχωριστό τρόπο. Έτσι, εκτύπωσε ακτινογραφίες ασθενών που έχουν πέσει θύματα ανδρών, τις μεγέθυνε και τις εξέθεσε στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

Στόχος των γιατρών, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, είναι να αναδείξουν την φρίκη με την οποία καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι όταν καλούνται να διαχειριστούν ανάλογα περιστατικά.

Το νοσοκομείο του Σαν Κάρλο επέλεξε να προχωρήσει στην κίνηση την δεδομένη στιγμή εξαιτίας της παγκόσμιας μέρας.

Η ανωνυμία των γυναικών διατηρήθηκε. Κάποιες ακτινογραφίες δείχνουν σπασμένα άκρα, ενώ μια άλλη δείχνει ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά μιας γυναίκας.

Η Μαρία Γκράζια Βαντατόρι, χειρούργος στο εν λόγω νοσοκομείο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, σημειώνει ότι υπάρχουν θύματα που δεν τολμούν καν να παραδεχτούν ανοιχτά πως υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.