Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 έκανε έκκληση για στήριξη και βοήθεια σε τρεις χώρες της Νοτίου Αμερικής, που συγκεντρώνουν τους περισσότερους πρόσφυγες που προέρχονται από την χτυπημένη από την κρίση Βενεζουέλα. Οπως αναφέρει το Reuters, περίπου 20.000 παιδιά από τη Βενεζουέλα κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς τα βασικά δικαιώματα του πολίτη.

Η 44χρονη ηθοποιός μίλησε στην Κολομβία, ως ειδική απεσταλμένη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της, συνάντησε πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα και συζήτησε με τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.

Υπολογίζεται ότι 4 εκατομμύρια άτομα στη Βενεζουέλα έχουν υποστεί τις φριχτές συνέπειες της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ζουν στην Κολομβία, όπου η κυβέρνηση και κάποιες ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν παραχωρήσει στοιχειώδη στέγη, σίτιση και ιατρική περίθαλψη σε έναν χείμαρρο ανθρώπων που καταφθάνει από τη Βενεζουέλα.

Οι γονείς από τη Βενεζουέλα που γέννησαν αλλού τα παιδιά τους, δυσκολεύονται πολύ στο να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη γέννηση, καθώς η γραφειοκρατία είναι αδυσώπητη. «Συζήτησα με τον πρόεδρο για το ρίσκο των 20.000 παιδιών από τη Βενεζουέλα και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να τα βοηθάει» δήλωσε η Τζολί ύστερα από τη συνάντησή της με τον κολομβιανό πρόεδρο