120 νεκροί από τις πλημμύρες στην Κολομβία

Γέφυρες και κατοικίες κατεστραμμένες, αυτοκίνητα παρασυρμένα και χαλάσματα συνθέτουν την εικόνα μίας μεγάλης καταστροφής, ενώ πάνω από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου άλλοι 200 αγνοούνται, σήμερα στην Κολομβία.   Η πόλη Μοκόα σαρώθηκε από ποταμούς λάσπης, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις στην περιοχή, ακραία φαινόμενα που προηγουμένως είχαν αναστατώσει το Περού και τον Ισημερινό.

«Μόλις με ενημέρωσαν πως έχουν καταγραφεί 112 νεκροί. Αγνοούμε ακόμη πόσοι περισσότεροι ενδέχεται να υπάρξουν, εμείς πάντως θα εξακολουθήσουμε τις έρευνες», δήλωσε νωρίτερα, πριν ο απολογισμός ανέβει και άλλο, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κατά την άφιξή του στην Μοκόα, πρωτεύουσα της επαρχίας Πουτουμάγιο στα νότια της χώρας.

Ο Ερυθρός Σταυρός της χώρας κάνει επίσης λόγο για 188 τραυματίες, από τους οποίους ο 22 έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και για τουλάχιστον 200 αγνοουμένους έπειτα από τις λασποπλημμύρες, που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση τριών ποταμών κατά τη διάρκεια της νύκτας, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες καταστροφές η πόλη Μοκόα με πληθυσμό 40.000 κατοίκους.

«Ο απολογισμός ολοένα κι αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα», υποστήριξε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέσας Ουρουένια, γενικός διευθυντής των υπηρεσιών αρωγής του Ε.Σ. της Κολομβίας, αναφερόμενος στην «κολοσσιαίων διαστάσεων» καταστροφή.