Ιταλία: H επόμενη ημέρα στην Αματρίτσε

Στην μικρή κοινωνία του Αματρίτσε, δεκάδες άνθρωποι επιστρέφουν σήμερα μπροστά στα συντρίμμια των σπιτιών τους και ρωτούν τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας αν μπορούν να προσπαθήσουν να εντοπίσουν κάποια από τα προσωπικά τους αντικείμενα. Είναι ένα είδος ψυχολογικής άμυνας για να πεισθούν ότι η ζωή συνεχίζεται και να δώσουν μια εξήγηση σε κάτι που είναι πέρα από κάθε λογική.

Τα σωστικά συνεργεία εργάστηκαν όλη την νύκτα, αδιάκοπα σε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να ερευνήσουν στα ερείπια και να διασώσουν όσους ανθρώπους κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί.

Ιταλία: H επόμενη ημέρα στην Αματρίτσε

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης άλλοτε έχουν την χαρά να απεγκλωβίσουν κάποιους ανθρώπους από τα συντρίμμια και άλλοτε να ανασύρουν την σορό των θυμάτων.

Ιταλία: H επόμενη ημέρα στην Αματρίτσε

Στην περιοχή δημιουργήθηκαν καταυλισμοί για να στεγάσουν προσωρινά χιλιάδες ανθρώπους που με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Ιταλία: H επόμενη ημέρα στην Αματρίτσε

Η φωτογραφία από ψηλά στο χωριό Πεσκάρα ντέλ Τρόντο δείχνει το αποτέλεσμα του σεισμού. Ολόκληρο το χωριό έχει γίνει μια μάζα από ερείπια και μόνο λιγοστά σπίτια παραμένουν όρθια.

Στην Ιταλία όλοι διερωτώνται για αυτή την τραγική σειρά γεγονότων: κάθε πέντε χρόνια περίπου, ένα ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου λαβώνει και από μια διαφορετική περιοχή της χώρας.

Το 2009 ήταν ο σεισμός της Λ’ Άκουιλα και νωρίτερα στην Εμίλια-Ρομάνια και την Ούμπρια. Τώρα το Ακούμολι, η Αματρίτσε και άλλα τρία χωριά στην περιφέρεια Μάρκε ισοπεδώθηκαν.