Ασυνείδητοι αποκεφάλισαν δέκα θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο

Τις πληροφορίες για τον εντοπισμό των νεκρών θαλάσσιων χελωνών έδωσαν το Λιμεναρχείο και ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο «ΑΡΧΕΛΩΝ»: «Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση».

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών θηλαστικών, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.

Eπομένως, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων».

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες που έχουν οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών να την αναφέρουν στο Λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.:2285022300) ή στον «ΑΡΧΕΛΩΝ» (τηλ.:2108944444, 6941511511).