Τη Λουιζιάνα επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ζωές των κατοίκων της Λουιζιάνας “ανατράπηκαν” από τις ιστορικών διαστάσεων πλημμύρες που έπληξαν πολλές περιοχές της πολιτείας, ενώ επισήμανε ότι θα ζητήσει ενδεχομένως από το Κογκρέσο να εγκρίνει την εκταμίευση επιπλέον χρημάτων για την χρηματοδότηση των αναγκών που έχουν προκύψει μετά την θεομηνία.

AdTech Ad

«Αυτό που θέλω να γνωρίζουν οι πολίτες της Λουιζιάνας είναι ότι δεν είστε μόνοι σε όλο αυτό, ακόμα κι όταν οι κάμερες φύγουν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος αφού επισκέφθηκε πολλά σπίτια στην περιοχή.

«Δεν είναι κάτι που θα γίνει μια και έξω. Δεν είναι κάτι που αποτελεί ευκαιρία για φωτογραφίσεις. Πρόκειται για το πώς εσείς θα διασφαλίσετε έναν μήνα από τώρα, τρεις μήνες από τώρα, έξι μήνες από σήμερα, ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συναντήθηκε με αξιωματούχους στο Μπατόν Ρουζ και συζήτησαν την ανταπόκριση των ομοσπονδιακών αρχών στις πλημμύρες που σάρωσαν τμήματα της Λουιζιάνας.

Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή μετά τον τυφώνα Σάντι

Οι κατακλυσμιαίες βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα χείμαρροι ύψους έως 76 εκατοστών να σαρώσουν πολλές περιοχές της Λουιζιάνας χαρακτηρίστηκαν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στις ΗΠΑ μετά την σούπερ καταιγίδα Σάντι το 2012. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότερες από 60.000 κατοικίες υπέστησαν καταστροφές.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικοι της Λουιζιάνας και πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας είχαν προτρέψει την περασμένη εβδομάδα τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή.

Ορισμένοι άσκησαν κριτική στον Μπαράκ Ομπάμα καθώς δεν διέκοψε τις διακοπές του, διάρκειας 2 εβδομάδων, στο Μάρθας Βίνεγιαρντ στη Νέα Αγγλία προκειμένου να σπεύσει στην πληγείσα περιοχή. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίες περιόδευσε στην πολιτεία την Παρασκευή, επισήμανε από την πλευρά του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έπρεπε να είχε επισκεφθεί τη Λουιζιάνα νωρίτερα.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος είναι συνηθισμένος στους ανθρώπους που επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν πρέπει να το κάνουν» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος.

Ο Έρνεστ ανέφερε ότι εγκρίθηκε ως ομοσπονδιακή βοήθεια ποσό άνω των 120 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να μπορέσουν οι κάτοικοι της Λουιζιάνας καταρχάς να πληρώσουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που διαμένουν, να αγοράσουν τρόφιμα και να καλύψουν τα έξοδα για τις επείγουσες εργασίες επισκευής των σπιτιών τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)