80 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και έσωσαν οικογένεια που κινδύνευε να πνιγεί

Η περιπέτεια μιας οικογένειας σε παραλία της Φλόριντα των ΗΠΑ είχε αίσιο τέλος, χάρη στην καλοσύνη δεκάδων αγνώστων. Ογδόντα άτομα σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν τα μέλη της οικογένειας που είχαν παρασυρθεί από τα ισχυρά ρεύματα στη θάλασσα.   Η Roberta Ursey και η οικογένειά της βρίσκονταν στην παραλία Πάναμα Σίτι το Σάββατο, όταν άκουσε τους γιους της, που ήταν μέσα στη θάλασσα, να φωνάζουν ζητώντας βοήθεια. Οι γονείς και η γιαγιά της οικογένειας κολύμπησαν, προσπαθώντας να τους σώσουν, αλλά παρασύρθηκαν και εκείνοι από το ρεύμα.

Ευτυχώς στην παραλία βρισκόταν η Jessica Simmons, δεινή κολυμβήτρια, και ο σύζυγός της. Όπως αναφέρει η ίδια, όταν άκουσε τις φωνές, «στην αρχή σκέφτηκαν αυτομάτως ότι ήταν καρχαρίας». «Βγήκα στην ακτή και ο σύζυγός μου πήγε προς το μέρος τους. Τότε κατάλαβα ότι κάποιος πνιγόταν», πρόσθεσε.   Τότε, καθοδήγησαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί να σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα και η Simmons πήρε μία σανίδα που είχε μαζί της και μπήκε στο νερό, ενώ με τη βοήθεια της αλυσίδας έφτασε μέχρι τα άτομα που χρειάζονταν βοήθεια.

Σημειώνεται ότι στον σχηματισμό της αλυσίδας συμμετείχαν και άτομα που δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν, και έμειναν στα ρηχά.