Το αγόρι από τη συγκλονιστική φωτογραφία που είχε συγκινήσει παγκοσμίως, σήμερα πηγαίνει στο σχολείο

Πριν από έναν περίπου χρόνο o μικρός Hope ζούσε στους δρόμους της Νιγηρίας, γεμάτος παράσιτα και σκουλήκια, στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, απόβλητος από την οικογένεια και την κοινότητά του που τον κατηγόρησαν ως «μάγο».

Φωτογραφία της Anja Ringgren Lovén.

Και η φωτογραφία του σκελετωμένου παιδιού να πίνει νερό από τα χέρια μιας Δανής φιλανθρώπου ονόματι Anja Ringgren Loven είχε κάνει τότε τον γύρο του ίντερνετ.    Η Loven μόλις τον είδε, έσκυψε χωρίς δεύτερη σκέψη να του δώσει νερό και να τον ταΐσει και αμέσως μετά τον τύλιξε σε μια κουβέρτα και τον πήγε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τότε προκάλεσαν παγκόσμια συγκίνηση και έδωσαν την αφορμή για μία διεθνή καμπάνια υπό την αιγίδα του ιδρύματος ACAEDF (African Children’s Aid Education and Development Foundation) που ίδρυσαν η Loven με το σύζυγό της David.   Σήμερα, έναν χρόνο μετά, νέες φωτογραφίες του αγοριού που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Loven δείχνουν την εκπληκτική μεταμόρφωσή του.   «Στις 30 Ιανουαρίου 2016 πήγα σε μία αποστολή διάσωσης με την νιγηριανή ομάδα μας. Μια αποστολή διάσωσης που έγινε viral, και σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο κόσμος γνώρισε ένα μικρό αγόρι που το ονομάζεται Hope. Αυτήν την εβδομάδα ο Hope θα ξεκινήσει το σχολείο» γράφει στο μήνυμά της η Loven.

Φωτογραφία της Anja Ringgren Lovén.

Τον Hope εγκατέλειψε η οικογένειά του πιστεύοντας πως έχει σχέσεις με τη μαγεία. Το παιδί, που περιπλανιόταν για οκτώ μήνες γυμνό στους δρόμους, βρέθηκε όχι μόνο τρομερά αδυνατισμένο αλλά και γεμάτο σκουλήκια καθώς αναγκαζόταν να τρώει αποφάγια που καμιά φορά του πετούσαν διάφοροι περαστικοί. «Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται πως είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμένα παιδιά, νεκρά παιδιά και πολύ φοβισμένα παιδιά» λέει η Loven.