Μετά την περσινή επιτυχία, το Career Fair.4all επανέρχεται και φέτος στις 29 Απριλίου 2017, ώρες 10.00 – 17.00 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με τον τίτλο Career Fair.4all “People with Abilities, Companies with Perception”. Tην ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες γύρω από θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και ισότητας.

Παράλληλα προχωρώντας το θεσμό του Career Fair.4all ένα βήμα παραπέρα, θα διεξαχθεί Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, το Hack.4all, ανοιχτός προς όλους για ιδέες προσανατολισμένες σε θέματα προσβασιμότητας και ισότητας, δημιουργώντας μόνιμες και καινοτόμες λύσεις για άτομα με αναπηρία. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, αλλά και άτομα με ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό χώρο και ευαισθησία σε θέματα αναπηρίας.

Βασικός άξονας του Career Fair.4all είναι η προσωπική επαφή των ατόμων με αναπηρία με στελέχη εταιρειών μέσω της πραγματοποίησης συνεντεύξεων ή της συζήτησης πάνω στο βιογραφικό του υποψηφίου και η ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ. Φέτος σκοπός μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμη μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας για την ανάγκη και τα οφέλη ένταξης στον εργασιακό χώρο ενός ενεργού ανθρώπινου δυναμικού που παραμένει αναξιοποίητο.

Κύριος στόχος είναι η συμμετοχή περισσότερων ατόμων με αναπηρία και η προσέλκυση περισσότερων εταιριών με απώτερη επιδίωξη την ένταξη των ατόμων αυτών στην αγορά εργασίας. Πριν το Career Fair.4all θα πραγματοποιηθούν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα άτομα με αναπηρία που θα συμμετέχουν στην Ημέρα Καριέρας, σχετικά με το πώς να συντάξουν το βιογραφικό τους και να πραγματοποιήσουν μία επιτυχημένη συνέντευξη με τις εταιρείες. Παράλληλα, θα διεξαχθούν ανάλογα σεμινάρια για τις εταιρείες σχετικά με το πώς να εντάξουν άτομα με αναπηρία στον εργασιακό τους χώρο, ώστε να προετοιμαστούν όλοι, εταιρείες και συμμετέχοντες, για τη μεγάλη εκδήλωση.

Έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (στην Ελλάδα το αντίστοιχο καταγεγραμμένο ποσοστό ανέρχεται στο 10% του πληθυσμού) και παράλληλα στην Ευρώπη το 52% του εργατικού δυναμικού των ανθρώπων με αναπηρία παραμένουν οικονομικά ανενεργοί σε σχέση με το αντίστοιχο 28% ανθρώπων χωρίς αναπηρία, διαπιστώνουμε την αξία της πραγματοποίησης του Career Fair.4all. (info: www.ilo.org).

Το Career Fair.4all διοργανώνεται από την ethelon με την υποστήριξη του kariera.gr σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Career Fair.4all 2017, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.careerfair4all.com, e-mail: hi@ethelon.org, Facebook page της ethelon: https://www.facebook.com/Ethelon.org/ Career Fair.4all – 29 Απριλίου 2017, 10πμ.-5μμ. Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Γκάζι, κτίριο Δ12: Μηχανουργείο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας – 29 Απριλίου 2017, 9.45πμ – 5.30μμ. Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Γκάζι, κτίριο INNOVATHENS – Αεριοφυλάκιο 2