Διανομή χειμερινών ειδών σε πρόσφυγες και μετανάστες από τον Ερυθρό Σταυρό με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σε συνεργασία με άλλους ανθρωπιστικούς φορείς, ο Ερυθρός Σταυρός διανέμει χειμερινά είδη, που περιλαμβάνουν θερμικές κουβέρτες, υπνόσακους, αδιάβροχα, ισοθερμικά, κάλτσες, καπέλα, γάντια, κασκόλ, σε μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε επτά καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

“Ως μέρος της βοήθειας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέχεται στον Ερυθρό Σταυρό μέσω του Μηχανισμού Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να συνδράμει τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τη διανομή αυτών των ζωτικών ειδών μέσω του Ερυθρού Σταυρού” ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων. “Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι σε αυτά τα Κέντρα θα μπορέσουν να προφυλαχτούν από το κρύο και τη βροχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα”.

“Καθώς πλησιάζει η ψυχρή και βροχερή χειμερινή περίοδος, ο Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει δράσεις που θα διασφαλίσουν καλές συνθήκες διαβίωσης για όσους πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε Κέντρα Φιλοξενίας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός. “Οι διανομές χειμερινών ρούχων και σκεπασμάτων αποτελούν ένα μηχανισμό, ώστε να υποστηριχθούν άνθρωποι που εξακολουθούν να στεγάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες.”

“Ο Ερυθρός Σταυρός θα παράσχει επιπλέον βοήθεια σε χειμερινά είδη και σε άλλες τοποθεσίες, εφόσον αυτό απαιτηθεί. Εκτός από ρούχα και σκεπάσματα, ο Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει την προετοιμασία των Κέντρων Φιλοξενίας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, μέσω πχ της προμήθειας και εγκατάστασης μονωμένων δαπέδων στις σκηνές, της βελτίωσης των αποχετευτικών συστημάτων και των στεγάστρων που καλύπτουν τμήματα των καταυλισμών, καθώς και της διαμόρφωσης προστατευμένων από καιρικές συνθήκες χώρων αναμονής”, επεσήμανε ο Ruben Cano, Επικεφαλής της IFRC για την Ελλάδα.

H ανταπόκριση του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα αναφορικά με τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης χρηματοδοτείται από το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, κυβερνήσεις και λοιπούς χορηγούς.