Δύο βραβεία στον Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη στον διαγωνισμό ανάδειξης πολεμικών ανταποκριτών

Ο έλληνας φωτορεπόρτερ του Reuters, Γιάννης Μπεχρακης απέσπασε όχι ένα αλλά δύο βραβεία στο διαγωνισμό για την ανάδειξη των κορυφαίων πολεμικών ανταποκριτών, Bayeux-Calvados Awards, στο Μπαάγιο της Νορμανδίας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μπεχράκης απέσπασε το πρώτο βραβείο της επιτροπής αλλά και το βραβείο κοινού και είναι ο δεύτερος φωτορεπόρτερ που κερδίζει την ίδια χρονιά και τα δυο βραβεία στα συνολικά 23 χρόνια του θεσμού. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του στην κάλυψη της προσφυγικής κρίσης, οι φωτογραφίες του είναι στις πρώτες σελίδες των μεγαλύτερων εφημερίδων και ειδησεογραφικών sites. Πολλές δε από τις εικόνες που μας έχει χαρίσει μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στο μικρό δείγμα από 13 “μεγάλες φωτογραφίες” του έλληνα φωτορεπόρτερ που ακολουθούν.

yannis behrakis reuters october 2016

Σημειώνεται πως η Επιτροπή αποτελείται από 50 πολεμικούς ανταποκριτές παγκοσμίου φήμης οι οποίο και αποφασίζουν για την απονομή συνολικά οκτώ βραβείων ενώ απονέμονται και τρία τιμητικά καθώς επίσης το βραβείο κοινού και το Quest France-Jan Marine.

noose

 

Yannis Behrakis / Reuters

Yannis Behrakis / Reuters

Yannis Behrakis / Reuters

Yannis Behrakis / Reuters

Yannis Behrakis / Reuters

Yannis Behrakis / Reuters