Μία αδέσποτη σκυλίτσα κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή ενός βουνού στα Ιμαλάια στα 7300 μέτρα ύψος.

Η Μέρα, όπως ονομάζεται, όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Μπαρούντσε στο Νεπάλ χωρίς καμία βοήθεια αλλά έτρεχε γεμάτη ζωντάνια και χαρά όταν έφτασε.

DAN WARGOWSKY

Η σκυλίτσα πέρασε τρεις εβδομάδες σκαρφαλώνοντας προς την κορυφή μαζί με τον επικεφαλής της αποστολής ανάβασης Νταν Βαργκόφσκι από το Σιάτλ. Οι οδηγοί που συνόδευαν τον αρχηγό της αποστολής σχολιάζοντας το κατόρθωμα της σκυλίτσας είπαν ότι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο.

DAN WARGOWSKY

Στην οροσειρά των Ιμαλαΐων υπάρχουν μερικές από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου μετά το Έβερεστ. Ο Νταν Βαργκόφσκι και η ομάδα του ανέβηκαν στην κορυφή του όρους Μπαρούντσε στο Νεπάλ. Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ένα αδέσποτο σκυλί ξεκίνησε να τους ακολουθεί για σχεδόν 7.300 μέτρα ύψος. Ο ίδιος ο Βαργκόφσκι έδωσε στην σκυλίτσα το όνομα Μέρα γιατί έτυχε να βρίσκονται στην κορυφή του ομώνυμου βουνού.

DAN WARGOWSKY

Οι δυο τους έμειναν αχώριστοι μετά από την συνάντησή τους με την Μέρα να μένει μέσα στην σκηνή του αρχηγού της αποστολής κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες.

DAN WARGOWSKY

Η Μέρα εντυπωσίασε όλη την ομάδα με τις ικανότητές της στην ανάβαση και χρειάστηκε βοήθεια μόνο κατά το τέλος της αποστολής. Οι έμπειροι ορειβάτες είπαν ότι δεν είχαν ξαναδεί σκύλο να φτάνει σε κορυφή βουνού ποτέ.

DAN WARGOWSKY

Με την ασφαλή επιστροφή της ομάδας στην βάση, η Μέρα υιοθετήθηκε από τον διαχειριστή μιας κατασκήνωσης-βάσης αποστολών.