Το Επίκεντρο, ο χώρος στήριξης που δημιούργησε η ActionAid Ελλάς για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής!

Από τον Μάιο του 2017 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018, μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών, προγραμμάτων και εργαστηρίων που προσφέρονται δωρεάν, το Επίκεντρο υποστήριξε τους συμπολίτες μας να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, ικανότητες και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα αυτόν τον πρώτο χρόνο το Επίκεντρο εξυπηρέτησε 742 ενηλίκους. Ανάμεσά τους η Χρύσα, μητέρα δύο παιδιών, τα οποία μεγαλώνει μόνη της με αρκετές δυσκολίες.  Ήρθε στο Επίκεντρο και συμμετείχε στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας κάτι που τη βοήθησε στη βελτίωση της σχέσης της με τον γιο της και την έκανε να νιώσει ξανά δυνατή!

Το 80% των ενηλίκων που ήρθαν στο Επίκεντρο ήταν άνεργοι με το 45% να δηλώνουν μηδενικό εισόδημα και το 24% εισόδημα έως 5.000 ευρώ το χρόνο. Οι συνεργάτες και σύμβουλοί μας διαχειρίστηκαν 2.478 διαφορετικά αιτήματα πραγματοποιώντας 3.180 δωρεάν ατομικές συναντήσεις. Μέσα από την καθοδήγηση της συμβούλου εργασίας 40 άτομα κατάφεραν να βρουν εργασία!

Τα παιδιά και οι έφηβοι που ήρθαν στο Επίκεντρο -290 στο σύνολο- είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να βελτιώσουν τη σχολική τους απόδοση μέσα από μια ποικιλία καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η ρομποτική, ο προγραμματισμός, τα οπτικοακουστικά Μέσα, η δημοσιογραφία αλλά και προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και αγγλικών τους έδωσαν την ευκαιρία να κινητοποιηθούν για να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Screen -1xronos Epikentro -1100x 350px

«Για όλους εμάς, την ομάδα του Επίκεντρου, το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε μέρα υπάρχει ένας λόγος να γιορτάζουμε! Κάθε παιδί που κατακτά μια νέα γνώση, κάθε γυναίκα που βρίσκει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή της, κάθε άνεργος συμπολίτης μας που βρίσκει εργασία, κάθε νοικοκυριό που τακτοποιεί οικονομικές εκκρεμότητες χρόνων και βελτιώνει το βιοτικό του επίπεδο είναι λόγοι που καθημερινά μας γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση», αναφέρει η υπεύθυνη του Επίκεντρου, Ελένη Χατζηιωάννου.

Οι άνθρωποι που στηρίχθηκαν από το Επίκεντρο ώστε να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα προβλήματά τους και να αλλάξουν οριστικά τη ζωή τους, μίλησαν γι’ αυτό με θερμά λόγια. Το χαρακτήρισαν διαμάντι για την περιοχή, δώρο, αγκαλιά. H ΑctionAid από την πλευρά της τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη και υπόσχεται να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση και την αξιοπρέπεια τους.