Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων,  έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζηρίνειο το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας της με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας, αγώνας ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας προώθησης του αθλήματος από την UEFA με την ονομασία του project #EqualGame.

Η ομάδα δημιουργήθηκε εδώ και τρία χρόνια, και ως τώρα είχε αντιπάλουςο τυπικές ή άτυπες ομάδες αρτιμελών ποδοσφαιριστών.

Η ομάδα συμμετείχε πέρυσι τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Πολωνία, που ήταν μία πρόβα ενόψει της συμμετοχής στο Euro της Κωνσταντινούπολης λίγο αργότερα. Εκεί τερματίσαμε 11οι σε 17 ομάδες.

Γενικοί κανόνες:

Απαγορεύονται τα τάκλιν και οι τερματοφύλακες δεν επιτρέπεται να εξέρχονται από την περιοχή τους διότι θεωρείται πλεονέκτημα. Εκτός και εάν εκτελέσουν ελεύθερο χτύπημα και με την φόρα που έχουν βρεθούν εκτός περιοχής. Απαγορεύεται η κάθε επαφή της μπάλας με την πατερίτσα. Τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια και η μπάλα πρέπει να ΄΄πατάει΄΄ γραμμή. Δεν υπάρχουν οφσάιντ. Οι τερματοφύλακες επίσης δεν εκτελούν χτύπημα πέναλτι. Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και ο παίκτης που εξέρχεται, μπορεί να εισέλθει ξανά στον αγώνα όπως στο μπάσκετ.