Ένα μικρό αγόρι παίζει με την Σούπερ-Νοσηλεύτρια αντί για τον Μπάτμαν και τον Σπάιντερμαν, στο νέο έργο του Banksy, με το οποίο ευχαριστεί το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας για τον αγώνα τους κατά του κορονοϊού.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου έργου του διάσημου καλλιτέχνη έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον. Η φωτογραφία του ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Ο Banksy είναι ο πιο δημοφιλής εικαστικός καλλιτέχνης του καιρού μας και αυτό το κατάφερε μέσα από κωμικά και εμπρηστικά street art. Το NHS από την άλλη πάλι, είναι το Eθνικό Σύστημα Υγείας για το οποίο οι Βρετανοί νιώθουν υπερήφανοι, καθώς συνεχίζει να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του καταφέρνοντας παράλληλα να αυτοχρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, σε καιρούς πανδημίας, όπως ήταν φυσικό το σύστημα –και κυρίως οι άνθρωποί του- δοκιμάστηκε. Έτσι, ο Banksy θεώρησε υποχρέωσή του να δηλώσει φανερά την υποστήριξή του. Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ είπε: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσους εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας. Ενα εμπνευσμένο φόντο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς». Το νέο έργο του θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και κατόπιν θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS.