Ισραηλινή νοσοκόμα θηλάζει μωρό Παλαιστινίων

Συγκίνηση προκάλεσε η ιστορία ισραηλινής νοσοκόμας που θήλασε μωρό Παλαιστινίων μετά από τροχαίο δυστύχημα. Η 34χρονη Όλα εφημέρευε στο νοσοκομείο «Χαντάσα» της Ιερουσαλήμ όταν διακομίστηκε εκεί η άτυχη οικογένεια.Ο πατέρας άφησε την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η μητέρα, η οποία δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, φέρει σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ο εννέα μηνών Γιαμάν ζει από θαύμα, πεινασμένος όμως έκλαιγε γοερά στην αίθουσα αναμονής όπου βρίσκονταν οι θείες του, αδελφές της μητέρας του. Οι θείες προσπάθησαν να ταΐσουν το μωρό με το μπιμπερό που τους έδωσαν οι νοσοκόμες, δεν τα κατάφεραν ωστόσο. Παρόλο που πέρασαν επτά ώρες, ο  Γιαμάν δεν είχε καταπιεί ούτε μία γουλιά γάλα. Η ανησυχία άρχισε να κορυφώνεται για το εννέα μηνών αγόρι.

Τότε οι συγγενείς του παιδιού ρώτησαν την ισραηλινή νοσοκόμα εάν μπορούσαν να βρουν μία γυναίκα να το θηλάσει. Η Όλα τους απάντησε ότι μπορούσε εκείνη να βοηθήσει.

«Αμέσως με αγκάλιασαν, με φιλούσαν και δεν με άφηναν από τα χέρια τους», θυμάται η νοσοκόμα.

«Πολλοί φίλοι μου θα έκαναν το ίδιο, εγώ προσωπικά ήμουν ευτυχισμένη που μπόρεσα να βοηθήσω το μωρό. Το θήλασα πέντε φορές στη διάρκεια της νύχτας», διηγείται.

Οι θείες του Γιαμάν τής είπαν ότι, σύμφωνα με το Ισλάμ, όταν μία γυναίκα θηλάσει πέντε φορές ένα μωρό γίνεται δεύτερη μάνα του. «Συγκινήθηκα πολύ», είπε η 34χρονη νοσοκόμα, «φυσικά δεν θα πάρω τη θέση της μητέρας του, τώρα όμως μπορώ να πω ότι έχω έναν Παλαιστίνιο γιο».

«Το πρωί έπρεπε να γυρίσω σπίτι μου. Οι θείες ήταν πολύ ανήσυχες. Ποιος θα θηλάσει τώρα το μωρό;» αναρωτήθηκε η Όλα. Έτσι ανέβασε στο Facebook μία ανακοίνωση στην οποία ζητούσε γυναίκα εθελόντρια για το μωρό. Εντύπωση προκάλεσε ο αριθμός των γυναικών που ανταποκρίθηκαν: Ισραηλινές, Παλαιστίνιες, Αράβισσες. Όλες ήταν έτοιμες να έρθουν στο νοσοκομείο να θηλάσουν τον μικρό Γιαμάν.

«Είμαι σίγουρη ότι εάν είχα απευθύνει αυτό το αίτημα σε ένα ανοικτό φόρουμ, η μισή χώρα θα είχε ανταποκριθεί», επεσήμανε η Όλα.

Και το επόμενο Σαββατοκύριακο θήλασε η νοσοκόμα το μωρό, το οποίο βρίσκεται πλέον στη γιαγιά του και το θηλάζει μία άλλη θεία του.

Η Όλα έχει τρία παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι περίπου ενάμισι ετών, και η οικογένειά της βρίσκεται εδώ και δύο γενιές στην Ιερουσαλήμ.

Η φωτογραφία στην οποία θηλάζει το μωρό αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.