Δύο έφηβοι με σύνδρομο Down στέφθηκαν Βασιλιάς και Βασίλισσα στον σχολικό τους χορό, λίγο καιρό μετά την πρώτη τους εμφάνιση ως ζευγάρι.

Οι Dylan Hughes και Amelie Barker γνωρίζονται από τότε που ήταν τριών ετών, το ρομαντικό τους ειδύλλιό, όμως, άρχισε το Μάρτιο.
«Όπως κάνουν οι έφηβοι, άρχισαν να κοιτούν ο ένας τον άλλο με διαφορετικό βλέμμα και αυξημένο ενδιαφέρον»αφηγήθηκε η μαμά της Amelie, Katharina,
προσθέτοντας: «Μας είπαν ότι είναι ζευγάρι και ότι αργότερα θέλουν να παντρευτούν. Έχουν σχεδιάσει τα πάντα».

Οι Dylan Hughes και Amelie Barker πήγαν σε διαφορετικά δημοτικά σχολεία, αλλά και οι δύο εντάχθηκαν ταυτόχρονα στο Monmouth Comprehensive School και έγιναν πολύ φίλοι.

Η μητέρα του Dylan, Βικτόρια, δήλωσε: “Έχουν γίνει πολύ στενοί φίλοι τους τελευταίους 18 μήνες και όλοι αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει κάτι ρομαντικό μεταξύ τους”.

Τον Μάρτιο, ο Dylan με ρώτησε αν θα μπορούσε να βγάλει την Amelie έξω για ραντεβού. “Ήθελαν να πάνε μαζί στην Pizza Express, οι δυό τους. Το βρήκα υπέροχη ιδέα.”

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dylan συγκεντρώνει δημοσιότητα αφού είναι λάτρης του αθλητισμού και στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για άτομα με σύνδρομο Down στον Καναδά, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σαρδηνία.

Η Amelie, από την άλλη, θέλει να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο παιδαγωγικές σπουδές. «Της αρέσει πολύ να εργάζεται με παιδιά – έχει ταλέντο σε αυτό» είπε η μητέρα της, προσθέτοντας”Περιμένουμε ότι θα ζουν ανεξάρτητα τελικά”. “Και οι δύο είναι ακόμα πολύ νέοι, αλλά είμαι περήφανη για αυτούς. Θα τα καταφέρουν, θα βρουν τον τρόπο τους.”

με πληροφορίες από BBC, mirror.co.uk