Ιταλία: Σκυλάκια ανασύρθηκαν ζωντανά από τα ερείπια του Rigopiano!

Οι διασώστες βρήκαν ζωντανά τρία μικρά σκυλιά, που είχαν μείνει εγκλωβισμένα μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.

Πρόκειται για τα παιδιά των δυο μεγάλων σκύλων, ράτσας Παστόρε Αμπρουτσέζε, οι οποίοι εντοπίσθηκαν σε καλή κατάσταση στο χωριό Φαρίντολα, την περασμένη Πέμπτη. Το τελευταίο αυτό γεγονός βοηθά τους διασώστες να συνεχίσουν να ελπίζουν πως, έστω και αν έχουν περάσει πέντε ημέρες από την τραγική χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Πεσκάρα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βρεθούν και άλλοι επιζώντες. Από σήμερα το απόγευμα θα χρησιμοποιηθούν και εκσκαφείς για να πραγματοποιηθούν έρευνες και στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου.

Πολλοί συγγενείς των αγνοουμένων, όμως, αγανακτισμένοι, αναφέρονται σε σαφείς ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, ιδίως σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση της νομαρχίας και της Πολιτικής Προστασίας πριν από την φονική χιονοστιβάδα (όταν είχαν ζητηθεί από τους διαχειριστές του ξενοδοχείου εκχιονιστικά μηχανήματα), και αμέσως μετά, όταν δεν έγινε πιστευτός ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος τηλεφώνησε για να σημάνει συναγερμό.