Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ κρατουμένων στη φυλακή Δομοκού και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων έγινε την περασμένη Κυριακή. Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε η κοινωνική λειτουργός του καταστήματος, ενώ για την οργάνωση και την υλοποίησή της συνέδραμαν αποφασιστικά όλα τα στελέχη της φυλακής (διεύθυνση, φύλαξη, εξωτερική φρουρά).

Ο αγώνας έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ενώ μετά το τέλος του υπήρχε μπουφές με διάφορα φαγητά και γλυκά.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Αστέγων μίλησαν με τους κρατουμένους και αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις πάνω σε διάφορα θέματα. Δώρισαν, παράλληλα, στους κρατουμένους μπάλες και φανέλες και δεσμεύτηκαν ότι θα ανταποκριθούν και πάλι σε περίπτωση που προσκληθούν σε αντίστοιχη εκδήλωση. Τέλος, αν και σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία, οι κρατούμενοι επικράτησαν των αστέγων με σκορ 9-8.

as2

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ευχαριστεί την Εθνική Ομάδα Αστέγων για την ανταπόκριση και συγχαίρει τα στελέχη της φυλακής για την εργασία τους και τους κρατουμένους για την καλή τους διάθεση. «Με τέτοιες δράσεις ενισχύεται το ανθρώπινο πρόσωπο της φυλακής Δομοκού, καθώς αυτή διαθέτει πια κοινωνικό λειτουργό, από φέτος λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, πρόσφατα δημιουργήθηκε θεατρική ομάδα και, τέλος, επίκειται η λειτουργία προγράμματος κατάρτισης (από τον ΟΑΕΔ).

Η πολιτική για φυλακές ασφαλείς αλλά και ανθρώπινες συνεχίζεται».