Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωοφιλίας

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και τα σωματεία της στην Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα, προκηρύσσουν διαγωνισμό-ευγενή άμιλλα που αφορά όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας και με θέμα «Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα».

Εμπειρίες που αφορούν όλα τα ζώα, της θάλασσας, του αέρα και της στεριάς. Τα έργα των μαθητών μπορούν να είναι υπό τη μορφή ποίησης, πεζού λόγου, ζωγραφικής, χαρακτικής ή γλυπτικής.

Τα έργα θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Η επιτροπή θα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου και ανθρώπους των τεχνών και του πνεύματος. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μαρτίου του 2017.

Η απονομή των βραβείων των τριών πρώτων μαθητών θα γίνει τον Μάιο του 2017 στην Αθήνα.

Οι τρεις πρώτοι βραβευθέντες θα κερδίσουν μια δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης (ένα παιδί κι ένας γονιός), με τα έξοδα μετακίνησης και μιας διανυκτέρευσης καλυμμένα. Ολα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο.

Επίσης σάς ενημερώνουμε ότι μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτόν, εκτός από μεμονωμένους μαθητές, και ομάδες μαθητών ή τάξεις που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με τα ζώα και την προστασία τους με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας και της υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα και στο περιβάλλον.

● Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στέλνετε e-mail στο info@pfpo.gr ή να καλείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: κ. Μαρία Χουστουλάκη 6979913007.