Ο σχολικός εκφοβισμός είναι από τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν τη σημερινή εποχή, καθώς παρατηρείται σημαντική έξαρση τέτοιων περιστατικών στα σχολεία.
”Ως εκπαιδευτικός παρατηρώ σχεδόν καθημερινά περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, κάτι που αποτέλεσε και την αφορμή ώστε να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο. Προσπαθήσαμε μέσα από αυτό το βίντεο να δώσουμε το μήνυμα ότι το bullying υπάρχει, αλλά μπορούμε όλοι μαζί να το νικήσουμε! Θέλουμε να απλωθεί ένα δίχτυ ασφαλείας στα σχολεία όπου οι μαθητές θα πηγαίνουν χαρούμενοι και θα φεύγουν διπλά χαρούμενοι” αναφέρει η δημιουργός και εκπαιδευτικός Τάνια Χριστοδουλίδου. ”Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να γίνει αυτό το βίντεο. Τον διευθυντή του σχολείου, κ.Δημήτρη Καλαμπαλίκη, τους εκπαιδευτικούς κα Τάχια Παρασκευή και κ. Οδυσσέα Σαγρέδο, τους γονείς, τον κ. Μαρκάλα Σταύρο και κ. Διονύση Μωραϊτη και τους: κα Ευγενία Μανωλίδου,κ. Θοδωρή Παπαλουκά, κ. Γιάννη Αϊβάζη καικ. Παύλο Μάμαλο που με τη συμμετοχή τους ενισχύουν το κοινωνικό μας μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού.Πάνω από όλα όμως, ευχαριστούμε τους μαθητές μας που εργάστηκαν με πολύ μεράκι και χαρά για αυτόν τον σκοπό”.
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.