Σε μια απίστευτα γενναιόδωρη κίνηση προχώρησε μια μητέρα από την Νέα Υόρκη μαζί με τους έξι γιους της, που αποφάσισαν να μακρύνουν τα μαλλιά τους και να τα δωρίσουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η Phoebe Kannisto δώριζε τα μαλλιά της από τότε που ήταν έφηβη αλλά ήταν 2015 που τα αγόρια της πήραν την απόφαση να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Αφορμή στάθηκε τότε μια προσωπική της απώλεια, καθώς μια πολύ καλή της φίλη είχε χάσει τον μικρό γιο της από καρκίνο. Το παιδί ήταν σχεδόν συνομήλικο με τους δίδυμους γιους της, Silas και Emerson, που είναι σήμερα 8 ετών. «Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, οι τρεις μεγαλύτεροι γιοι μου δώρισαν τα μαλλιά τους στην μνήμη του και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα», λέει η ίδια.

Με τη βοήθεια των διδύμων και του μεγάλου της γιου, Andre, που είναι 10 ετών, «επιστράτευσαν» στο σχέδιο και τα 5 ετών τρίδυμα, Herbie, Reed και Dexter. Η Phoebe έχει και μια κόρη δύο ετών, η οποία όπως είναι λογικό, δεν συμμετείχε στην προσπάθεια λόγω ηλικίας. Μετά από δύο χρόνια υπομονής κι αφού τα μαλλιά όλων τους είχαν μακρύνει αρκετά αποφάσισαν να τα κόψουν για να ολοκληρωθεί το σχέδιο.

Φωτογραφία της Phoebe LadyStanley Kannisto.

Οι υπάλληλοι στο κομμωτήριο που επισκέφθηκαν συγκινήθηκαν τόσο πολύ από την πράξη τους που αρνήθηκαν να τους πάρουν χρήματα για το κούρεμα. Τα μαλλιά και των επτά μαζί, που ξεπερνούν σε μήκος τα 5 μέτρα, στάλθηκαν στον οργανισμό «Children with Hair Loss», που βοηθά να φτιαχτούν περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα δικά τους λόγω κάποιας ασθένειας.

Το αξιοθαύμαστο στην περίπτωση των παιδιών, είναι πως παρόλο που πολλές φορές δέχθηκαν bullying στο σχολείο τους λόγω των μακριών μαλλιών τους, ούτε μία στιγμή δεν σκέφτηκαν να κάνουν πίσω. Μάλιστα, τώρα που κουρεύτηκαν αποφάσισαν να μακρύνουν εκ νέου τα μαλλιά τους για να τα δωρίσουν ξανά στο μέλλον για τον ίδιο σκοπό. Η μητέρα τους λέει πως αυτή τη φορά στην προσπάθεια θα συμμετέχει και η μικρή της κόρη. Της υποσχεθήκαμε πως θα το ξανακάνουμε ώστε να συμμετάσχει, λέει.

Δείτε τις φωτογραφίες από το πριν και μετά, που ανέβασε η η μητέρα των παιδιών στο Facebook