«Αόρατες Διαδρομές» είναι ο τίτλος ενός κοινωνικού προγράμματος περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) άστεγους συμπολίτες μας.

Στα πρότυπα αντίστοιχων περιηγήσεων που διοργανώνονται από περιοδικά δρόμου του εξωτερικού (Μόναχο, Αμβούργο, Βασιλεία, Λονδίνο κ.ά.), οι «Αόρατες Διαδρομές» της «σχεδίας» περιλαμβάνουν κάποιες από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της πόλης (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας κ.ά).

Οι οδηγοί δίνουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε δομή, αλλά και πώς οι ίδιοι έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στο δρόμο, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ποιότητα των υπηρεσιών, την ανθρωπογεωγραφία των δομών και του δυναμικού τους, που πασχίζει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και της διαφύλαξης της αξιοπρέπειάς μας, ως άτομα και ως κοινωνία.

Αυτό είναι και το σημαντικότερο στοιχείο των «Αόρατων Διαδρομών»: Η προσωπική αφήγηση. Η μετάδοση, µε άλλα λόγια, της βιωματικής εμπειρίας των οδηγών από τη ζωή στο δρόμο. Βασικός στόχος των περιηγήσεων της «σχεδίας» είναι να ενεργοποιήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο-οδηγό. Να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες να υποστηρίξει τον εαυτό του, να εκπαιδευτεί, να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνική (επαν)ένταξη.  Η αρχή της κινητοποίησης είναι η γνώση και η ευαισθητοποίηση.

Η διαδρομή που ακολουθείται είναι η εξής:

Εκκίνηση από το σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο και, στη συνέχεια, πραγματοποιούνται στάσεις στην πλατεία Βάθης (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, ξενώνας «Ionis»), στο Εθνικό Θέατρο, στην οδό Δεληγιώργη(Κέντρο Ημέρας της οργάνωση Praksis) στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους & Πειραιώς (συσσίτιο του ΚΥΑΔΑ, ιατρείο και κοινωνικό φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου), στην οδό Αγίων Αναργύρων («Θετική Φωνή). Η κατάληξη είναι το σπίτι της «σχεδίας» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2).