Το πολύπλευρο κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή»  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  τίμησε  στο Δημαρχείο του Αγίου Ευστρατίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, απονέμοντας στο Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κωνσταντίνο Δήμτσα, ειδική τιμητική διάκριση.

Στο Δημαρχείο Αγίου Ευστρατίου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Δημάρχου του νησιού  Μαρίας Κακαλή, απένειμε τιμητική διάκριση στην «Αποστολή»  για την προσφορά της υπογραμμίζοντας σε ομιλία της την πολύτιμη συμβολή της στην αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που επιτελεί ο Οργανισμός και συγκεκριμένα εξήρε τη βοήθεια η οποία περιλαμβάνει:

  • Τη στήριξη 1.236 οικογενειών κάθε μήνα με 1.300 δέματα τροφίμων στη Σάμο, στη Λήμνο, στον Άγιο Ευστράτιο, στη Λέσβο, στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες
  • Τη δημιουργία  Δημοτικής Βιβλιοθήκης  στο νησί του Αγίου Ευστρατίου με τη προσφορά 2.000 τίτλων βιβλίων σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς
  • Την ενίσχυση  σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών περιοχών Βορείου Αιγαίου με την αποστολή 30.000 βιβλίων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
  • Την αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στα ιατρεία των ακριτικών νησιών
  • Την υλοποίηση Οδοιπορικών υγείας με επισκέψεις ιατρών για την προάσπιση της  υγείας των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών
  • Την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Καλλονή Λέσβου για την στήριξη 200 οικογενειών
  • Την παροχή δωρεάν τεστ μνήμης σε πολίτες άνω των 60 ετών από  εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων» της «Αποστολής»
  • Τη σημαντική συμβολή της «Αποστολής» και του IOCC στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην περιοχή

Ο  Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος  Δήμτσας  ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για τη συγκινητική όπως τη χαρακτήρισε πρωτοβουλία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, η  διάκριση αυτή  ανήκει στον οραματιστή της «Αποστολής» στον Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στους εθελοντές, στους δωρητές και στο προσωπικό του Οργανισμού. «Η τιμή αυτή πρόσθεσε, αποτελεί αναγνώριση του έργου μας αλλά και δέσμευση για ακόμη πιο δυναμική προσφορά. Για εμάς το κάθε ακριτικό σημείο είναι προέκταση του σπιτιού μας και η κάθε προσδοκία σας, βασική μας προτεραιότητα. Μας συγκινεί ιδιαίτερα κατέληξε, ο χρόνος που επιλέξατε-παραμονή της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ-και ο τόπος στον οποίο μας προσκαλέσατε που αποτελεί ένα σύμβολο θυσιαστικού αγώνα».